Samsung kończy Mój poziom Bixby, który odblokował punkty premiowe Samsung Pay

Samsung wypuścił Bixby Voice prawie rok temu. Od czasu rozszerzenia na ponad 200 krajów usługa nie otrzymała wielu aktualizacji funkcji konkurujących z Asystentem Google lub Amazon Alexa. Pogłoski Samsunga o Bixby Speaker i nadchodzącej aktualizacji 2.0 z Samsung Galaxy Note 9 mogą zmienić sytuację, ale na razie Bixby Voice pozostaje najgorszym asystentem głosowym w wyścigu. Teraz Samsung ogłosił, że kończą usługę „Mój poziom Bixby” 10 sierpnia 2018 r., Która była używana tylko do odblokowywania nowych środowisk lub zdobywania punktów nagród Samsung Pay.

Ta usługa została wykorzystana do odblokowania różnych środowisk interfejsu użytkownika asystenta głosowego. Samsung nie powiedział, czy te tła będą dostępne po zakończeniu usługi My Bixby Level, ale powiedział, że użytkownicy, którzy już je odblokowali, mogą nadal z nich korzystać. Jeśli chcesz je odblokować, musisz awansować, zadając pytania lub każąc mu wykonywać zadania. Na odblokowanie tych środowisk masz czas do 10 sierpnia.

Oprócz tych środowisk usługa My Bixby Level pozwala także użytkownikom odblokowywać punkty Samsung Pay za każdy poziom. Liczba punktów, które możesz zdobyć na każdym poziomie, zmienia się w zależności od tego, jak wysoki jest ten poziom. Punkty premiowe można wydać na loterie lub karty podarunkowe Samsung Pay Visa. Ta funkcja została dodana, gdy Bixby została wydana po raz pierwszy, aby zachęcić użytkowników do korzystania z usługi, ale została utrzymana, ponieważ użytkownicy przestali korzystać z usługi po usunięciu tej funkcji. Punkty premiowe zdobyte w okresie, w którym można je odblokować, będą przechowywane w saldzie punktów premiowych Samsung Pay. Aby odblokować więcej punktów nagrody Samsung Pay, możesz robić zakupy za pomocą Samsung Pay.

Osobiście osiągnąłem poziom 11, zanim zrezygnowałem z Bixby. Usługa wyrównywania zachęciła mnie do korzystania z Bixby, ale osobiście nie uważam, że jest to ważny powód, aby nadal go używać. Oczywiście punkty premiowe są fajne, ale płacenie użytkownikom za korzystanie z funkcji nie wydaje się wiarygodnym sposobem na kontynuowanie działalności. Nic więc dziwnego, że usługa jest konserwowana. Masz czas do 10 sierpnia 2018 r., Aby odblokować wszystko przed zakończeniem usługi.